Back to Top

Leuke dingen om te doen

De Veluwe is het grootste (bijna 1000 km²) natuurgebied van Nederland. Het gebied is prachtig om te fietsen of te wandelen. De Veluwe heeft over tientallen bijzondere fietsroutes. U kunt in Gelderland touren door eeuwenoude heidevelden en uitgestrekte bossen. Vanuit de overvolle randstad is een tocht door de Veluwe een enorme ervaring. Kijk niet gek op als je tijdens je tour wilde zwijnen of herten tegenkomt. Geniet van de heerlijke boslucht en de rust op de uitgestrekte heidevelden. Naast wandelen en fietsen kunt u ook vogels en wild kijken, planten bestuderen, picknicken, de hond uitlaten, paardrijden, schaatsen en fietsen. Ontdek mooi Gelderland!

De Veluwe staat niet voor niets bekend om zijn prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken. Maar de Veluwe biedt nog veel meer. Zo zijn er de topattracties, beroemde musea, historische stadjes, moderne accommodaties, het culinair genieten en volop mogelijkheden om actief te zijn.

Op de Veluwe

B

asecamp geeft u de vrijheid, om luxe te combineren met prachtige natuur en talloze spannende activiteiten. Rust, ruimte, buitenlucht en ontspanning zijn erg belangrijk. U kunt hierbij uw eigen schema maken, want er is genoeg te doen. De accommodatie van Basecamp is erg comfortabel en de sfeer is gezellig. Het park en de omgeving bieden voldoende faciliteiten, zodat u zich geen moment hoeft te vervelen.

Ontdek de Veluwe

Jaarlijks worden er veel evenementen in onze omgeving georganiseerd. Naast de grote, bekende festivals staat de Veluwe bol van de bijzondere, kleine evenementen. Elk weekend is er wel ergens een verrassend muziekevent, een hip foodfestival of een gezellig lokaal feest te bezoeken. Wilt u op de massa vooruitlopen, kijk dan vooral hieronder in onze agenda voor fijnproevers. En ontdek nóg meer leuke events in de complete evenementenkalender op deze pagina!

Ontdek onze Kastelen

Gelderland is rijk aan kastelen en landhuizen, die herinneren aan vervlogen tijden. In totaal zijn er in Gelderland zeven kastelen opengesteld voor het publiek. U bent er van harte welkom om kennis te maken met het leven, de cultuur en de kunst van hun adellijke bewoners. U kunt ook kiezen voor de Achtkastelenroute, die al sinds 1913 bestaat. Sindsdien hebben duizenden fietsers de route gereden. De route kan worden gestart op het Marktplein in het dorp Vorden en heeft een lengte van ongeveer 34 kilometer. De route is met speciale routebordjes bewegwijzerd. De fietsroute komt langs de volgende kastelen Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden, Suideras. De meeste kastelen langs deze route worden particulier bewoond. Hierdoor is het grootste gedeelte helaas niet opengesteld is voor bezoekers. Alleen Kasteel Vorden en de tuinen van Huis de Wiersse zijn beperkt opengesteld voor het publiek. Bij Kasteel Hackfort is in het koetshuis een restaurant ingericht.

De Veluwe staat niet voor niets bekend om zijn prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken. Maar de Veluwe biedt nog veel meer. Zo zijn er de topattracties, beroemde musea, historische stadjes, moderne accommodaties, het culinair genieten en volop mogelijkheden om actief te zijn.

Ontdek onze Natuur

N

aast wandelen en fietsen kunt u ook vogels en wild kijken, planten bestuderen, picknicken, de hond uitlaten, paardrijden, schaatsen en fietsen. Ontdek het mooie Gelderland. De natuur op de Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door de Veluwe komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen. De Veluwse landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. De Veluwe kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang. Sla een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe niet over.

Ontdek onze Musea

De Veluwe zelf is een geweldige attractie. De vele attractieparken en musea dragen hieraan bij. Met kinderen een superleuk dagje uit bij Apenheul, dansen in de Julianatoren, zie echte piraten bij Schateiland Zeumeren of geniet van de dieren in het Dolfinarium. Musea zijn in de Veluwe altijd een belevenis. Ervaar de koninklijke alure in Nationaal Museum Paleis Het Loo, ontdek in het Kröller Müller Museum de wereldberoemde collectie met voornamelijk 19de en 20ste eeuwse beeldende kunst en de grote collectie werken van Vincent van Gogh. Of breng een bezoek aan het Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum, waar je lekker met je handen mag kijken. Al deze attracties en musea bieden de juiste ingrediënten voor onvergetelijke momenten waar u nog lang met veel plezier op terugkijkt.

Contact Ons

Apeldoornsestraat 163, 3886 MN Garderen
+31 0577 461 251
reserveringen@gasterijzondag.nl